Pečený losos s chřestem a šťávou z limetky je vynikajícím a zdravým obědem.
Suroviny na 4 porce – 4 filety z lososa – 300 g chřestu – 100 g cherry rajčat – 2 hrsti rukoly – 1 lžíce limetkové šťávy – 1 lžíce strouhané limetkové kůry – 4 lžíce olivového oleje – 1 stroužek česneku – sůl – 1 lžíce sušených provensálských bylinek
Postup
1. Na pánev nalijte olej a lososa osmažte dozlatova z obou stran.
2. Chřest očistěte a vložte do vroucí osolené vody. Povařte asi 5 minut.
3. Nastrouhanou kůru z limetky, rozmačkaný česnek a provensálské bylinky promíchejte a smíchejte s uvařeným chřestem.
4. Opečeného lososa polijte šťávou z limetky a servírujte s ochuceným chřestem, rukolou a cherry rajčaty.