Dalším moučníkem, kterým byste Petra Kotvalda s jistotou uctili, jsou kynuté lívance se skořicovým cukrem.
Integrace: 200 g hladké mouky na kynuté těsto, 1 vejce, 20 g droždí, špetka soli, 20 g krupicového cukru, 350 ml mléka, špetka skořice, máslo, skořicový cukr
Postup: Do hrnečku dáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a třeme lžící ingredience, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 5 lžic vlažného mléka, 2 lžičky mouky, vše promícháme a necháme kynout. Do mísy nasypeme mouku a vše ostatní.
Mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny kynout na teplém místě. Na lívancové pánvi postupně rozpouštíme po troškách máslo a smažíme jednu dávku lívanců za druhou. My jsme je zkusily s džemem a zakysanou smetanou a také jsme si pochutnali.