Šneci jsou klasika, která se nikdy neomrzí.
Ingredience:
2 balení listového těsta
20 dkg plátkového sýru, např. eidam nebo ementál
15 dkg šunkového salámu
1 lžíce koření na pizzu
1 hrnek sladkého nebo pálivého kečupu
petrželka na ozdobu
2 vajíčka
Postup:
Listové těsto rozbalte, a není-li vyválené, vyválejte tenký plát. Na listové těsto nejprve poklaďte jednotlivé plátky šunky nebo salámu tak, aby se překrývaly. Nyní na šunku naklaďte plátky sýru. Sýr nyní pomažte silnější vrstvou kečupu. Vše přimeřeně zasypejte kořením na pizzu.
V této fázi musíte listové těsto nakrájet na asi čtyřcentimetrové proužky. Ty pak stočte do klubíčka neboli do šneka. Jakmile budete mít šneka stočeného, postavte ho plochou stranou na prkénko a dlaní ho lehce splácněte.
Takto připravené šneky pomažte rozšlehaným vejcem. Pečte na 200 °C po dobu dvaceti až dvaceti pěti minut. Hotové šneky zasypejte petrželkou a případně ještě nastrouhaným sýrem.