Ve světě se mu říká cheesecake, ale u nás tvarohový dort, který se dá dělat na různé způsoby, pečený i nepečený. My vám představíme nepečenou variantu, jež je navíc velmi snadná.
Ingredience:
150 g másla
200 g máslových sušenek
3 limetky
1 lžička agar-agaru
2 vanilinové cukry
400 g měkkého tvarohu
400 g smetany ke šlehání
2 lžíce cukru krystal
Postup:
Sušenky dejte do igelitového sáčku a rozdrťte je válečkem. Máslo rozpusťte a smíchejte ho se sušenkami. Těsto natlačte do dortové formy vymazané máslem a dejte jej na půl hodiny ztuhnout do lednice. Kůru z limetek nastrouhejte.
Šťávu vymačkejte do kastrůlku.
Přidejte k ní vanilinové cukry, agar-agar a 2 minuty vařte. Vyšlehejte smetanu, smíchejte ji a tvarohem a cukrem a se zchladnou směsí z přechozího bodu. Vše navrstvěte na korpus a dozdobte.
Náš tip:
Dortík dozdobte šlehačkou a plátky jablek nebo jiného čerstvého ovoce.