Protože se dají plněné lilky připravit i bez masa, můžete pokrm nachystat i na oslavu, kde se nacházejí vegetariáni.
Suroviny:
250 g kuřecích prsních řízků
2 menší lilky
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka krájených rajčat
3 lžíce kečupu
2 lžíce rajského protlaku
hrst čerstvé petrželky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
kousek másla
rostlinný olej
Postup:
Lilky omyjte, rozpulte a vydlabejte. Dužinu smíchejte s plechovkou fazolí, petrželkou a prolisovaným česnekem. Kuře osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran.
Směs dochuťte solí a pepřem. Pak přidejte na drobné kostičky nakrájené kuře a dobře promíchejte. Zapékací mísu vytřete máslem. Lilky naplňte připravenou masovou směsí.
Umístěte lilky do zapékací mísy a podlijte je trochou vody smíchanou s krájenými rajčaty, protlakem a kečupem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 35 minut. Přejeme dobrou chuť!