Lilkový dip baba ganoush (čtěte baba ganuš) pochází z Blízkého východu a hodí se především ke grilované zelenině a sýrům. Uvidíte, že si ho naprosto zamilujete.
Ingredience:
2 menší lilky
2 lžičky tahini pasty
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
1 lžička mletého pepře
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Lilky položte na plech do rozehřáté trouby a pečte 40 minut. Pak je podélně rozřízněte a vydlabejte vidličkou. Dužinu nechte vychladnout.
K lilku přidejte tahini pastu, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše pořádně promíchejte a servírujte dip ještě s trochou olivového oleje a mletého pepře. Rychlé a velmi chutné.
Náš tip:
Místo tahini pasty můžete použít třeba majonézu.