Říká se jim kibbeh a taštičky můžete naplnit vším, co máte zrovna po ruce.
Ingredience:
500 g mletého hovězího masa
300 g bulguru
2 velké cibule
1 hrst máty
2 lžičky mletého nového koření
½ lžičky skořice
1 lžička mletého pepře
sůl a olej
1 lžička piniových oříšků
Postup:
Jednu cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na oleji. Přidejte všechno koření, minutu míchejte a pak na pánev umístěte maso.
Maso osolte a opepřete. Nasucho si orestujte oříšky a přisypejte je k masu.
Bulgur připravte podle návodu na obalu. Pak k němu přidejte mátu a jednu nasekanou cibuli. Rozmixujte dohladka.
Bulgurové těstíčko rozválejte a vykrajujte z něj kolečka. Ta naplňte masovou směsí.
Pak je uzavřete do šátečků a každý usmažte ve vyšší vrstvě oleje. Přejeme dobrou chuť!