Levandule se skvěle hodí i na pečení sladkých moučníků, kterým dodá typickou příchuť.
Potřebujete:
✿ 113 g změklého másla
✿ 140 g medu
✿ 3 vejce
✿ 2 lžíce květů levandule
✿ 195 g hladké mouky
✿ 1,5 lžičky prášku do pečiva
✿ špetku soli
✿ 60 ml mléka
Krém:
✿ 250 g mascarpone
✿ 125 g krémového sýru
✿ 1 lžičku levandulových květů
✿ med a citronovou šťávu podle chuti
Postup
1) Máslo s medem vyšlehejte do pěny a postupně vmíchejte vejce. Pak vmíchejte levandulové květy. Do hluboké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs a mléko postupně střídavě zapracujte do máslové směsi a vymíchejte dohladka.
2) Těstem naplňte formu na cupcakes vyloženou papírovými košíčky a pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova. Mezitím si smíchejte všechny ingredience na krém.
3) Zcela vychladlé cupcakes nazdobte krémem. Případně můžete cupcakes ozdobit snítkou čerstvé levandule, drobným ovocem nebo cukrářským zdobením.