Kreativní využití těstovin – stačí k nim přihodit nakrájenou zeleninu, olivy, feta sýr, řádně ochutit a vše promíchat.
Potřebujete:
✿ 300 g těstovin (fusilli, farfalle, penne…)
✿ 230 g baby špenátu
✿ 250 g cherry rajčat
✿ 1 okurku
✿ 100 g oliv (černé nebo zelené)
✿ 200 g sýru feta
✿ 8 lžic olivového oleje
✿ sůl, pepř
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat.
2. Rajčata a okurku omyjte a nakrájejte na menší kousky, olivy slijte a feta sýr rozdrobte. Vše vsypte do mísy, ochuťte solí a pepřem a pokapejte olivovým olejem.
3. Podle toho, co máte doma, můžete přidat třeba kousky spařené brokolice či květáku. Do mísy přidejte okapané těstoviny, promíchejte a podávejte.
Taky vás baví experimentovat s těmahle salátama? Mě zaujal recept a určitě ho vyzkouším s našm oblíbeným pestem.
Mám ráda řeckou kuchyni a tento recept mi přijde skvělej. Jednoduché a rychlé na přípravu, což jako manažerka opravdu ocením.
Já teda těstoviny moc nemusím, ale tento salát vypadá celkem fajn! Olivy a špenat to určo ozvláštní. To bych mohla zkusit!
Tento řecký těstovinový salát je úplně boží kombinace chutí! Výborně se hodí na letní oběd nebo večeři. A ta feta tomu dodá skvělý šmrnc!