Na přípravu jsou trošku náročnější, ale až je ochutnáte, tak uznáte, že jste lepší ještě nejedli.
Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 125 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 kypřicí prášek, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky strouhané citronové kůry, 4 vejce, 2 lžíce holandského kakaa, 1 lžíce rumu, 500 ml ananasového džusu
Krém: 200 g mascarpone, 200 g tradičního pomazánkového másla bez příchutě, 250 g měkkého tvarohu, 250 g smetany, 2 vanilkové cukry, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody, 1 menší ananas, dortové želé, nejlépe žluté
Postup: Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem, pak postupně přidáme vejce. Mouku smícháme v jiné misce s kypřicím práškem a kakaem. Směs opatrně vmícháme do utřeného másla. Rum nebo rumovou tresť přidáme jako poslední.
Plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení a na něj naneseme těsto, které rovnoměrně uhladíme. Těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi tak 15 minut. Než se nám upeče korpus, připravíme si krém.
Mascarpone, pomazánkové máslo, tvaroh, smetanu a vanilkový cukr dobře promícháme. Důkladně očištěný ananas, u kterého vykrojíme tuhý střed, rozmixujeme a přidáme ho do základu.
Vymícháme krém, bude řidší. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a krém jím důkladným vmícháním zahustíme a naneseme jej na vychladlý korpus a necháme důkladně ztuhnout.
Z ananasového džusu si podle návodu připravíme dortové želé a přelijeme jím ztuhlý krém.