I hovězí steak se dá jíst zastudena. A když ho zkombinujete s čerstvou křupavou zeleninou, skutečně si pochutnáte.
Suroviny:
150 g hovězího masa vhodného na steak (např. rumpsteak)
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce balzamikového octa
1lžíce plnotučné hořcice
3 hrsti ledového nebo jiného salátu
1 hrst cherry rajčátek
3 ředkvičky
Postup:
Hovězí maso na oleji zprudka z obou stran orestujte na pánvi a zabalte ho do alobalu. Po deseti minutách ho nakrájejte na tenké plátky a nechte vychladnout.
Připravte si marinádu z olivového oleje, balzamikového octa, sójové omáčky a plnotučné hořčice. Maso do ní na jednu hodinu naložte.
Na talíř naservírujte salát, rozpůlená rajčata, nakrájené ředvičky a na něj naservírujte maso.