Suroviny: ¼ vodního melounu ½ žlutého melounu (nemusí být) 2 avokáda 1 citron 2 pomeranče, okurky 1 chilli paprička špetka krupicového cukru sůl a pepř 150 g sýru feta hrst mátových lístků
Postup: Z obou melounů vykrojíme malé kuličky a vložíme je do mísy. Dále rozřízneme avokádo a vyjmeme pecku. Z avokáda rovněž vykrájíme malé kuličky, které pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Jeden z pomerančů oloupeme a měsíčky odblaníme nad mísou tak, abychom zachytili odkapávající šťávu.
Oloupeme okurky, podélně je překrojíme napůl, vybereme z nich semínka, a poté je nakrájíme na půlkolečka. Měsíčky pomeranče a nakrájené okurky přidáme do mísy s kuličkami melounů a avokáda.
Nasekáme chilli papričku nadrobno, přidáme cukr a šťávu z druhého pomeranče a dochutíme solí a pepřem.
Dresink promícháme a přelijeme s ním salát. Nakrájíme feta sýr na kostičky a mátové lístky nasekáme nahrubo. Sýr i mátové lístky přiložíme k salátu a promícháme..