Červení zelí je nejen chutné, dietní a plné vitamínů. Navíc je jednou z omlazujících potravin pro játra.
Potřebujete:
✿ ½ hlávkového salátu
✿ ¼ hlávky červeného zelí
✿ 4 rajčata
✿ 2 lžíce oleje
✿ 2 lžíce citronové šťávy
✿ 3 lžíce vody
✿ cukr
✿ sůl, mletý pepř
1. Hlávkový salát (můžete použít i ledový) a červené zelí omyjte pod tekoucí vodou. Salát natrhejte na menší kousky, zelí nakrouhejte nebo nakrájejte nožem na tenké proužky. Rajčata omyjte a rozkrojte na měsíčky.
2. Salát a zelí vložte do mísy a lehce promíchejte. Připravte si zálivku. Ve sklenici nebo hrnku smíchejte vodu s trochou cukru, dobře rozmíchejte a pak teprve přidejte sůl, pepř, olej a citronovou šťávu. Znovu promíchejte a zalijte salát v míse.
3. Mísu salátu obložte na dílky nakrájenými rajčaty, dejte vychladit do ledničky a pak podávejte. Chuť salátu můžete ještě obohatit nakrájenou čerstvou bazalkou.