Kateřinin recept na tento dezert je výborný. Ale to bychom nebyli my, abychom ho trochu nezjednodušili.
Ingredience: 4 zralé žluté banány, 1 jablko, 100 g másla + máslo na smažení, cukr moučka, tuzemák, vlašské ořechy
Postup: Máslo rozpustíme na pánvi, na rozehřáté poklademe oloupané banány a na kostky nakrájené jablko. Po 1 až 2 minutách banány obrátíme, jablka promícháme a posypeme lžící cukru. n Vyjmeme ovoce a vymícháváme šťávu, aby karamelizovala.
Pokud se nespojí a je spíš tučná, přisypeme cukr. Pokud je tuhá, přidáme kousek másla. Ovoce vrátíme do pánve, až bude podušené, zalijeme ho trochou rumu a zapálíme. Alkohol necháme vyhořet, pak necháme zredukovat.
Ovoce podáváme zalité omáčkou, zasypanou ořechy, případně s kopečkem domácí našlehané šlehačky nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.