Dezert na závěr dobrého jídla? Rozhodně!
Ingredience: 500 ml smetany ke šlehání, 200 g malin, 20 g želatiny, 100 ml vody, 100 g cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička moučkového cukru
Postup: Dobře promícháme a přidáme 2/3 rozmačkaných malin, citronovou šťávu a 50 g cukru. n Třetinu směsi vlijeme do formiček (4 až 5), jen zašpiníme dno. Polovinu smetany vyšleháme, do druhé vmícháme cukr, zbytek malin a pak vše smícháme.
Vytvořenou nadýchanou pěnou doplníme formičky a necháme dezert zatuhnout v chladničce. Ve vodní lázni vyšleháme metličkou žloutky do pěny. Když začnou houstnout, po troškách přiléváme víno, nakonec vmícháme koňak s trochou cukru.
Ztuhlý dezert vyklopíme na talířek, lehce jej pocukrujeme, ozdobíme zbytkem malin.