Také máte ten pocit, že rizoto má být pestrou symfonií mnoha chutí, které se spojí v jedinečný zázrak? Pak si rozhodně připravte to podle našeho receptu.
Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 4 lžíce slunečnicového oleje, 250 g žampionů, 1středně velký pórek, 3 stroužky česneku, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 150 g vypeckovaných oliv, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 hrnky rýže, 4,5 hrnku vody, 1 dcl bílého suchého vína, 1 cibule, 30 g parmazánu, pepř, sůl
Postup: Ze všeho nejdříve si dáme vařit rýži podle osvědčeného způsobu, nemáme-li takový, zalijeme propláchnutou rýži dle našeho návodu vodou a vínem, přidáme oloupanou cibuli vcelku, lžičku másla, lehce osolíme a vaříme ji, dokud není měkká.
Mezitím orestujeme v pánvi na oleji mleté maso, můžeme kombinovat i více druhů. Přidáme k němu nasekané žampiony, na kroužky nakrájený pórek a směs obděláváme.
Když je maso měkké, přidáme prolisovaný česnek, ořechy, olivy, worcesterskou omáčku a vše promícháváme, aby se chutě dobře propojily.
Asi tak po 2 až 3 minutách přidáme uvařenou rýži. Důležité je, abychom masový základ s rýží dobře promíchali a ještě na pár minut zakryli. Pak už nám nic nebrání, abychom rizoto lehce posypané strouhaným parmazánem začali podávat.