Lehké kuře na zelenině se dá udělat na mnoho způsobů, při přípravě tohoto receptu cítí Ivan Vyskočil naprostou kulinářskou svobodu. Dá se dokonce říci, že vše je dovoleno.
Ingredience:
1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, 4 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, brokolice, cibule, česnek, paprika, fazolky, 5 hlaviček růžičkové kapusty (nemusí být), libeček, snítka tymiánu, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, čerstvě mletý pepř, 20 g másla, hrst ploché petržele, sůl
Postup: Kuře nebo stehna omyjeme a dáme vařit s kořením a bylinkami.Vody by mělo být jen tolik, aby maso bylo ponořené. Od bodu varu vaříme asi 20 minut. Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a přidáme ji k masu. Vše vaříme až do změknutí masa i zeleniny.
Vše vyjmeme a maso obereme od kostí (nemusíme). Rozpustíme máslo a smícháme s nasekanou petrželkou a poté se zeleninou. Servírujeme tak, že na máslovou zeleninu dáme porce masa a dochutíme čerstvě umletým pepřem.