Ledvinky při vaření někomu moc nevoní, ale to se dá ovlivnit jejich důkladnou přípravou.
Potřebujete:
✿ 6 vepřových ledvinek
✿ 2 cibule
✿ hladkou mouku
✿ 3 lžičky mleté papriky
✿ sůl, pepř
✿ olej
✿ vývar
✿ 1 zakysanou smetanu
✿ 2 dl mléka + na namočení
✿ bylinky
1. Ledvinky odblaňte, rozkrojte, vyřízněte bílé části a operte. Nakrájejte je na proužky, dejte do misky, zalijte mlékem a nechte pár hodin odležet. Poté slijte a několikrát spařte horkou vodou.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji restujte do světle červena. Pak přidejte ledvinky a chvíli opékejte. Přidejte papriku, pepř, promíchejte, zalijete vývarem, přiklopte a duste asi 30 minut.
3. Do poloviny mléka zamíchejte zakysanou smetanu, ve druhé rozšlehejte mouku. Ledvinky vyndejte, do šťávy vlijte mléko s moukou, prošlehejte a 15 minut vařte. Pak vlijte mléko se smetanou, prošlehejte a nechte přejít varem.
Osolte a omáčku přeceďte. Podávejte s bramborem.