Suroviny:
1 menší ledový salát
100 g uzeného lososa
6 křepelčích vajec
10 ks cherry rajčátek
hrst rukoly nebo petrželky
Zálivka:
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Ledový salát omyjeme a natrháme nebo nakrájíme na malé kousky do mísy. Mezitím si dáme vařit křepelčí vajíčka, jež povaříme 3 minuty a ihned přendáme do studené vody. Zachlazená je oloupeme, překrájíme na poloviny a dáme stranou.
Opláchneme a osušíme cherry rajčátka a rozkrájená na poloviny nebo čtvrtiny si je též dáme stranou. Opláchneme a osušíme i rukolu nebo petržel. V malé mističce prošleháme zálivku a promícháme v míse s ledovým salátem, rukolou a rajčátky.
Salát dáme na talíř, poklademe natrhanými plátky lososa a přidáme vajíčka. Podáváme ihned s francouzskou bagetkou nebo opečenými plátky toastového chleba. Dobrou chuť.
Tip!
Místo lososa můžete využít i tuňáka, lepší je však marinovaný čerstvý.