Papriky, rajčata a samozřejmě vejce, to v leču nesmí chybět. My přidáme ještě spoustu bylinek.
Suroviny:
4 vejce
1 červená paprika
2 stroužky česneku
100 g rajčatového protlaku
1 konzerva loupaných rajčat
sůl, pepř
1 menší cibule
hrst čerstvé petrželky
hrst čerstvého koriandru
1 lžička mleté uzené papriky
2 lžíce olivového oleje
Postup:
V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibulku. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou papriku a na plátky nakrájený česnek. Přisypejte trochu soli, pokud možno čerstvě namletého pepře a mleté papriky.
Po dvou minutách přidejte rajský protlak a loupaná rajčata (spaříte pod horkou vodou a oloupete).
Pod pokličkou duste přibližně dvacet minut. Pokličku odklopte, zamíchejte do pokrmu nasekané bylinky a na lečo rozklepněte všechna vejce. Osolte je a opepřete. Pánev opět přiklopte a nechte dvě až tři minuty vejce vařit. Až bude bílek zatažený, můžete lečo podávat.
Velmi zajímavá variace klasického leča. Použití čerstvých bylinek a mleté uzené papriky je skvělý nápad pro zvýraznění chuti. Tento recept určitě vyzkouším.
Wow, miluju lečo a tohle vypadá úžasně. Musím se naučit, jak to dělat. Skvělý tip s těma bylinkama, by nikdy nenapdlo dát do leča koriandr.
Ach jo, to vypadá tak dobře! Já mám ráda klasický lečo, ale tohle s těma bylinkama musí bejt ještě lepší. Fotka v článku mě fakt dostala.