Netradiční obměna známého pokrmu potěší mlsné jazýčky.
Ingredience: 1 listové těsto, 1 kus střední cibule, 1 balíček mletého masa MIX (tj.
500 g masa), 1 rajčatový protlak, 1 balíček tvrdého strouhaného sýru, bešamel (1/4 másla, trocha hladké mouky, hrnek až dva mléka), 2 lžíce medové hořčice Maille, sůl, pepř, provensálské koření, trocha olivového oleje
Příprava: Nakrájíme cibuli na kostičky a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Přihodíme na pánev mleté maso. Poté přidáme sůl, pepř a provensálské koření. Asi za pět až sedm minut přidáme protlak. Připravíme si bešamel.
Smícháme rozpuštěné máslo, mouku a po chvíli mléko. K tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Listové těsto rozdělíme na tři díly. Jeden díl dáme na spodek zapékací misky a rozprostřeme na něj hořčici, třetinu masa a posypeme trochou tvrdého sýru.
Postup opakujeme. Vrchní vrstvu zalijeme bešamelem a posypeme sýrem. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.