Lasagne chutnají skvěle i se směsí mletého masa a rajčatové omáčky. Tato bezmasá varianta se dá vylepšit i opečenou slaninou nebo kousky kuřecího masa.
Ingredience na 4 porce:
1 balení lasagní
500 g listového špenátu
500 g ricotty
1 vejce
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
pepř
100 g strouhaného sýra
Na bešamel:
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup:
V hrnci rozehřejte máslo. Vmíchejte mouku, až vznikne světlá jíška, pak postupně přidávejte vlažné mléko a míchejte metličkou, aby nevznikly hrudky. Nakonec bešamel osolte, opepřete a vmíchejte do něj trochu muškátového oříšku.
V pánvi na másle opečte nakrájenou cibuli. Přidejte listový špenát a nechte ho zavadnout. Ricottu prošlehejte s vejcem a vmíchejte ji do špenátu. Směs osolte, opepřete a stáhněte z ohně. Na dno zapékací mísy dejte trochu bešamelu.
Pak dejte plátky lasagní, zase vrstvu bešamelu a pak vrstvu špenátové směsi. Následně přidejte opět lasagne, bešamel a špenátovou směs. Vytvořte několik vrstev. Poslední bude z bešamelu. Navrch pak nasypte strouhaný sýr. Lasagne pečte přibližně 40 min v troubě předehřáté na 180 0C.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Já mám ráda lasagne, ale ještě sem je nikdy nezkoušela se špenátem. Zní to zdravě a chutně.
Bezmasý recept na lasagne je skvělej nápad. A že se dá ještě vylepšit slaninou? To musím vyzkoušet!
Wow, to zní skvěle! Miluji kombinaci špenátu a ricotty. Už se těším, až si to o víkendu uvařím.