Šťavnaté lasagne, na kterých si jednoznačně pochutnáte, budete mít hotové raz dva. Udělejte si příjemný den s vynikajícím pokrmem.
Ingredience: 3 stroužky česneku, 500 ml mléka, 4 lžíce hladké mouky, 500 g mletého masa, 1 plechovka nakládaných rajčat, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce grilovacího koření, sůl, 1 lžička provensálského koření, lasagne, tvrdý sýr
Postup: Cibuli a česnek osmahněte na oleji. Po zesklovatění cibule přidejte mleté maso a orestujte.
Přidejte rajčata, koření, sůl a duste pod pokličkou 20 minut. Připravte si bešamel. Do hrnce nalijte mléko, přisypejte hladkou mouku a přiveďte k varu. Míchejte.
Do zapékací mísy dávejte jednotlivé vrstvy – bešamel na dno, poté vrstva těstovin, na ni mleté maso. Poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný sýrem. Pečte 25 minut na 180 stupňů, poté odklopte a pečte 15 minut