Rychlý lehký pokrm, který zvládnete doslova za pár minut a nají se celá rodina.
Příprava: 60 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 23 Kč
Suroviny na 6 porcí
– 9 plátků lasagní
– 200 g žampionů
– 150 g červené čočky
– 1 šalotka
– olivový olej
– 400 g loupaných rajčat
– 400 ml rajčatové šťávy
– bobkový list
– tymián
– sůl, pepř
– 2 stroužky česneku
– 1 nastrouhaná mrkev
Na bešamel
– 25 g másla
– 25 g hladké mouky
– 300 ml mléka
– 40 g eidamu
– mozzarella na zapékání
Postup
1. Na tuku osmahněte mrkev, šalotku, česnek, nakrájené žampiony a čočku. Osolte, opepřete a s bobkovým listem, tymiánem a drcenými rajčaty poduste. Přilijte rajčatovou omáčku.
2. Rozehřejte tuk na bešamel. Přidejte mouku, opražte, přilijte mléko a povařte asi 4 minuty. Odstavte a vmíchejte strouhaný eidam.
3. Do pekáčku dejte 1/3 čočkové směsi, na ni rozložte 3 pláty lasagní. Opět dejte 1/3 čočkové směsi, zalijte polovinou bešamelu, dejte lasagne, zbytek čočky a opět lasagne, které potřete zbývajícím bešamelem a posypte rozdrobenou mozzarellou. Pečte 30 až 35 minut při 180 ºC.