Boloňská omáčka je základem italské kuchyně. Konzumuje se například i se špagetami nebo jiným typem těstovin.
Ingredience:
12 plátků lasagní
500 g mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená opravdu nadrobno
2 stroužky česneku
400 g konzervovaných rajčat
200 ml bešamelové omáčky
100 g strouhaného parmazánu
200 g mozzarelly
olivový olej
sůl, pepř
sušené oregano dle vaší chuti
Postup:
Nejprve si připravte si boloňskou omáčku.
Na oleji osmahněte cibuli a nakrájený česnek, přidejte mleté maso a opékejte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčata, oregano, sůl a pepř. Nechte dusit 30 minut.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Do zapékací mísy vrstvěte lasagne, boloňskou omáčku, bešamel a sýr.
Opakujte vrstvení, dokud nezpracujete všechny suroviny. Horní vrstvu pokryjte sýrem.
Pečte asi 30–40 minut, dokud není povrch zlatavý.