Klasický maďarský fastfood si můžete dopřát v různých variantách. Tou nejjednodušší a zároveň velmi chutnou je potřít ho prolisovaným stroužkem česneku, ke kterému zkuste přidat trochu sušeného tymiánu.
Ingredience na 4 porce:
450 g hladké mouky
1 vejce
250 ml kefíru
1 lžíce cukru
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
2 lžíce oleje
olej na smažení
Na dohotovení:
zakysaná smetana
nastrouhaný sýr
Postup:
Do mísy nalejte kefír, přidejte sodu, sůl a cukr. Poté přidejte vejce, 2 lžíce oleje a metličkou všechno důkladně promíchejte. Postupně do směsi zašlehávejte mouku, až vznikne hladké těsto.
Rozdělte ho na 8 kousků a vytvarujte bochánky. Z každého pak pomocí rukou tvarujte placku. Hotové placky vkládejte do hrnce nebo pánve s vyšší vrstvou oleje.
Smažte z obou stran dozlatova. Hotové langoše skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Následně je potírejte zakysanou smetanou a posypte sýrem.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Zajímavé, že to jde tak rychle a snadno. Langoše mám ráda, ale tohle je opravdu jednoduché jak facka, super pro někoho, kdo nemá času nazbyt!
Ty jo, tohle zní skvěle! Nikdy jsem si nemyslela, že langoše můžou být i bez kynutí. Určitě to vyzkouším, vypadá to vážně dobře!
Recept je úplně boží! Langoše bez kynutí? To je něco, co jsem hledala už dlouho. Česnek a tymián prostě miluju!
Jé, langoše bez kynutí, to musím zkusit! Vždycky jsem si myslela, že kynutí je základ, ale když to jde i bez toho, tak to je super!