Není nic lepšího než třešňový kompot s vanilkou.
Suroviny:
2 kg třešní
šťáva z citronu
kůra z jednoho bio citronu
500 g cukru krystal
1 vanilkový lusk
2 litry vody
Postup:
Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem nebo lžičkou opatrně vydlabejte jeho obsah.
Vložte jej do hrnce s vodou a vymačkanou šťávou z jednoho citronu.
Přidejte kousky citronové kůry a také cukr.
Vše společně dobře provařte.
Vypeckujte všechny třešně a přendejte je do uzavíratelné sklenice. Zalijte je uvařeným sladkým sirupem.
Kousky citronové kůry klidně v kompotu nechte, anebo je můžete vyndat.
Třešně ve sklenici povařte v hrnci. Stačí 30 minut na 80 °C.
Poté nechte kompot vychladnout.
Obdivuji tento přístup k výrobě kompotu. Integrace vanilkového lusku ukazuje, jak může malá změna v receptu revolutionizovat klasickou chuť. Vyzkouším již tento víkend.
Tento recept je naprosto fantastický. Jsem nadšená z možnosti použití vanilkového lusku. Nabízí skvělou příležitost k vyzkoušení něčeho méně tradičního a přitom zachovává autentičnost domácího kompotu.
To zní dobre. Vždycky jsem dělala třešňovej kompot jen tak na jednoducho, ale s vanilkou a citronem to musí bejt úplně něco jinýho. Musim zkusit.
Skvělý recept! Vanilkový lusk přidává kompotu nejen jedinečnou chuť, ale i aroma. Citronová kůra a šťáva obzvláště podtrhují svěžest. S radostí vyzkouším.
Fakt super nápad, tříšní máme doma full a už nevim, kam je dávat. Na tenhle kompot se fakt těšim. Moc hezký!
Jů, takový kus informace. Vanilka a třešně, to musí bejt boží kombinace. Už vidim jak fotim tenhle lahodnej kompot.