Dvoubarevný nadýchaný koláč se stopami kakaa, kokosu a mandlí vás svou chutí ohromí.
Suroviny – 250 g Hery – 200 g pískového cukru – 5 vajec – 100 ml mléka – 400 g polohrubé mouky – 1 balení prášku do pečiva – 50 g kakaa – 50 g strouhaného kokosu – 50 g mletých mandlí – švestky (asi 400 g)
Postup
1. Cukr vyšlehejte z rozměklým tukem. Postupně zašlehejte jedno vejce po druhém a nakonec přimíchejte mouku, prášek do pečiva, ořechy a mléko.
2. Těsto rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte kokos, do druhé kakao.
3. Na vymazaný a vysypaný plech rozetřete tmavé těsto, pak dejte pokrájené švestky, pak světlé těsto a nakonec zbytek ovoce.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 ºC zhruba 40 až 50 minut.