Tuňákový steak je delikatesa za velmi rozumnou cenu. Dnes už ho seženete ve většině supermarketů.
Ingredience:
2 čerstvé tuňákové steaky
4 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
sůl, pepř
šťáva z ½ limetky
Postup:
Tuňákové steaky osolte a také opepřete z obou stran.
Potřete je směsí olivového a sezamového oleje, přidejte pár kapek sójové omáčky.
Na talíř nasypejte sezamová semínka.
Každý steak v semínkách hezky důkladně obalte.
Tuňák se griluje velmi rychle – připravte si úplně vše předem, aby nedošlo k přepečení.
Steaky položte na rozpálený gril a grilujte cca 1,5–2 minuty z každé strany, pokud chcete mít tuňáka uvnitř krásně růžového (tedy medium rare), což je u tohoto druhu ryby ideální.
Milujem hudbu, ale musim rict, že grilování tuňáka v sezamu by mohlo být taky pěkný koncert pro chuťové pohárky. Určitě vyzkouším!
Jsem nadšená, když vidím takové snadné a chutné recepty. Tuňák připravený tímto způsobem vypadá jako skvělý tip na večeři s přáteli.
Jo, tuňák je super rychlej a jednoduchej na přípravu. Vždycky sem si myslela, že to nezvládnu, ale díky za ty podrobný instrukce, určitě to zkusím!
Moc děkuju za recept! Miluju tuňáka a tahle sezamová variace vypadá fantasticky. Už se těším, jak si to vyzkouším o víkendu!