Sladký meloun a sýr feta se skvěle doplňují. Když navíc přidáte ještě bylinky, zdravá svačinka je na světě.
Potřebujete:
✿ 1 menší zralý meloun
✿ 1 citron
✿ 200 g sýru feta
✿ 1 hrst máty
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ pepř
✿ listový salát na vyložení misek
1. Salátové listy omyjte a nechte okapat. Meloun rozkrojte na poloviny, dužinu vydlabejte, zbavte pecek a nakrájejte ji na kostky velké asi 3 × 3 cm. Poloviny melounové slupky si můžete nechat a použít je místo misek.
2. Sýr feta nakrájejte na menší kostičky a smíchejte ho v míse spolu s kostkami melounu. Přidejte omytou a nesekanou mátu, citronovou šťávu, opepřete, zakapejte olejem a vše už jen zlehka promíchejte.
3. Do misek nebo vydlabaných polovin melounu rozložte listy zeleného salátu, na ně rozdělte melounový salát a ozdobte lístky máty. Můžete zdobit i plátkem citronu. Dejte vychladit do lednice a podávejte.
Výborný recept! A když zapojíte trochu kreativity s podáváním v polovinách melounu, máte připravený působivý letní oběd či večeři pro návštěvy. Plus body za estetiku.
Jako fotkařka říkam, že nejen že to chutná skvěle, ale i vypadá. Perfektní na fotku pro Instagram. Možná jenom trošku víc pracné na přípravu s tím melounem, ale stojí to za to.
Měla jsem trochu strach, že to bude divná kombinace, ale zvítězila jsem nad sebou a vyzkoušela to. Musím uznat, že to je něco úžasného. Tím olivovým olejem to dostalo šmrnc.
Ahojky, tedka jsem tohle receptík zkusila a vážně super. Meloun s fetou jsem ještě nedržela v puse, ale fakt bomba. Díky za tip!