Oranžová dýně cheesecake hezky zabarví a navíc z něj udělá i zdravé mlsání. Přidá mu vlákninu i vitaminy.
Suroviny
Na korpus – 200 g ovesných vloček – 50 g piškotů – 1 banán – 3 lžíce kokosového oleje – pečicí papír
Na náplň – 500 g nízkotučného měkkého tvarohu – 2 vejce – 400 g máslové dýně – 2 lžíce medu – 1 lžíce pískového cukru – 2 lžíce citronové šťávy – 2 lžíce mletých vlašských ořechů – špetka skořice – vlašské ořechy na ozdobu
Postup
1. Vločky a piškoty dejte do robotu a rozmixujte najemno. Přidejte rozmačkaný banán a rozpuštěný kokosový olej a vypracujte těsto. Těsto namačkejte do koláčové formy vystlané pečicím papírem a dejte do lednice.
2. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a pokrájejte na kousky. Dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte doměkka, asi 10 minut. Pak dýni rozmixujte na pyré. Přidejte tvaroh, vejce, cukr, med, citronovou šťávu, mleté ořechy a skořici a prošlehejte.
3. Směs nalijte na korpus a dejte péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. 4. Koláč nechte vychladnout a před podáváním ho ozdobte ořechy a šlehačkou.