Skvěle chutná ke kávě i čaji.
Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g studeného másla
1 lžíce cukru
špetka soli
3–4 lžíce vody
Na náplň:
400 g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná dýně Hokkaido)
2 vejce
200 ml smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky muškátového oříšku
Postup:
Z mouky, másla, cukru a špetky soli vypracujte drobenku, postupně přidávejte studenou vodu a zpracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a dejte na 30 minut odležet.
Těsto vyválejte a vložte do dortové či koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou a předpečte při 180 °C asi 10 minut.
Smíchejte dýňové pyré s vejci, smetanou, cukrem a kořením do hladkého krému. Nalijte na předpečený korpus.
Pečte na 170 °C 45 minut.
Teda, ten recept vypadá skvěle! Myslím, že toho překvapím rodinu při nedělním obědu, sladké pohoštění ke kávě se vždy hodí.
Miluju dýňový koláče! Zní to naprosto lahodně a moc ráda bych si to zkusila doma upéct. Dík za recept!