Kouzlo fondantu spočívá v tom, že krusta je krásně křupavá a vnitřek ještě horký a tekutý.
Suroviny:
100 g hořké čokolády
100 g másla
2 vejce a 2 žloutky
100 g cukru
50 g hladké mouky
Postup:
Ve vodní lázni si rozehřejte nalámanou hořkou čokoládu a máslo.
V míse vyšlehejte vejce, žloutky a cukr do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
Přidejte mouku a promíchejte.
Naplňte čokoládovým základem formičky na fondant a pečte na 200 °C asi 10 minut, dokud okraje nejsou pevné, ale střed zůstane stále tekutý.
Podávejte teplé, ideálně s vanilkovou zmrzlinou nebo ozdobené čerstvým ovocem.
Pěkný recept, teď mi jen zbývá zajistit si vhodné formičky. Miluju, když sladkosti vypadají a chutnají luxusně.
Recept na fondant vypadá jednoduše, to je pro mě ideální. Už se těším, až ho vyzkouším na další rodinné oslavě.
Mám ráda, když je dezert rychlý a zároveň tak chutný! Článek mi dal hodně inspirace, jak si užít sladké chvíle doma.
Fondant vypadá naprosto božsky! Skvělá volba na dezert k romantické večeři. Určitě vyzkouším, čokoláda přece nikdy nezklame.