Jsou trochu náročnější na přípravu, ale jejich chuť vám vaši píli a čas zcela jistě vynahradí.
Ingredience:
4 vejce
260 g cukru krupice
130 ml slunečnicového oleje
220 g polohrubé mouky
40 g holandského kakaa
8 g prášku do pečiva
130 ml studené vody
ovocná či vanilková zmrzlina
Postup: Vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. V jiné misce smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva.
Do vaječné pěny postupně přidávejte olej a smíchané sypké suroviny. Jako poslední přidejte vodu, ale ne najednou, nejlépe v malých dávkách.
Piškot nalijte do formy, kterou si vyložíte papírem na pečení, a dejte péct ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 60 minut.
Vykrajujte tvary, které se vám líbí, tradiční jsou kolečka, ale velmi hezky vypadají na ozdobeném talířku srdíčka či kytičky, na které umístíte kopeček zmrzliny a dozdobíte dle vlastní fantazie a chuti.