Suflé je chuťovka, která se dá připravit také naslano. Toto jemné rybí se vám bude rozplývat na jazyku.
Suroviny na 4 porce
– 300 g kapřího filetu nebo pangasia – 150 g smetany ke šlehání – 2 bílky – 1 krajíc bílého toustového chleba – 30 g solamylu – 1 hrst hladkolisté petrželky – sůl, pepř – 1 lžička másla + na vymazání formiček
Postup
1. Rybu rozmixujte se smetanou, bílky a nadrobeným toustovým chlebem na hladkou směs. Propasírujte ji přes jemné síto. Přidejte solamyl, petrželku, špetku soli a pepře a rozpuštěné máslo. Pořádně promíchejte.
2. Formičky vymažte máslem a naplňte těstem. Každou formičkou poklepejte krátce, ale prudce, o stůl, aby ze směsi vyšel přebytečný vzduch a upečené suflé se netrhalo.
3. Formičky vyskládejte do pekáčku s vodou, která bude asi ve výši 1 cm. V troubě vyhřáté na 130 °C pečte 15 až 20 minut. Jakmile se suflé začne na povrchu nafukovat, je hotové.