Krevety mají velkou výhodu, že je máte připravené za pár minut.
Ingredience:
500 g krevet (oloupaných)
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1/2 citronu
1/2 svazku čerstvé petržele
sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
trochu chilli vloček
1/2 lžičky sušeného tymiánu
Postup:
Pokud používáte mražené krevety, nechte je nejprve dobře rozmrazit a jemně osušte papírovými utěrkami.
Česnek oloupejte a nasekejte.
Petržel nasekejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte máslo.
Do pánve přidejte nasekaný česnek a krátce orestujte.
Přidejte krevety a smažte je na pánvi asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví.
Jakmile jsou krevety hotové, přidejte šťávu z citronu, nasekanou petržel, sůl, pepř a případně i chilli vločky a tymián. Promíchejte, aby se všechny chutě propojily.
Hmm, krevety za pár minut? To je přesně něco pro mě, když nemám moc času na vaření a chci něco dobrýho.
Ty krevety s petrželkou zní výborně. Už jsem se párkrát snažila něco podobného udělat, ale nebylo to nikdy tak rychlý.
Super jednouchý recept na krevety. Určitě to vyzkouším a možná přidám víc chilli, mám ráda ostré jídlo!
Tohle vypadá jako skvělý nápad na rychlou večeři! Přemýšlím, že vyzkouším ten recept příští víkend. Miluju krevety!