Suroviny:
12 tygřích krevet (syrové nebo zamražené)
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
limetková šťáva (z jedné limetky) + limetka nebo citron k servírování
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Postup:
Krevety omyjte studenou vodou a zbavte krunýře. V horní části těla se někdy pod kůží skrývá i tmavé střívko, to je také lepší odstranit. Hlavičku můžete odstranit nebo ji pro větší efekt klidně ponechte.
Očištěné krevety promíchejte v míse s medem, olejem, sójovou omáčkou, solí, pepřem, šťávou z limetky a nasekanými stroužky česneku. V zavřené misce je asi 1 hodinu marinujte.
Mezitím si si rozehřejte gril na 200–250 °C. Krevety na něj naskládejte a grilujte z každé strany asi 2–3 minuty. Hotové krevety naskládejte na talíř, jemně osolte, pokapejte limetkou a olejem. Nejlepší bude pochopitelně panenský olivový.
Pokud se vám nepodaří sehnat čerstvé krevety, budou stačit i ty hluboce zamražené. Nechte je ale pomalu rozmrznout přes noc. V žádném případě je nedávejte rozmrznout do mikrovlnky.
Krevety miluju, takže tohle musí bejt top. Akorát nevím, jestli to bude chutnat i ostatním v rodině, oni takovejma exotickyma jídlama moc nejdou. Ale pro mě? Paráda!
Zajímavý recept! Líbí se mi, že je jednoduchý a rychlý. A to marinování v medu s sójovkou, to musí být fakt dobrý!
Jé, to fakt zkouším. Mám doma pár krevet co potřebuju spotřebovat. Díky za tip.
To vypadá fakt dobře. Až na to že nemám ráda česnek, takže ho asi vynechám. Jinak super nápad s tem medem.
Recept vypadá báječně, zamilovala jsem se do kombinace medu a sójové omáčky. Jsem zvědavá, jaký kontrast chutí to vytvoří. Určitě vyzkouším!