Klasický guláš je top, ale hovězí kližku na houbách si také oblíbíte.
Suroviny:
1 kg hovězí kližky
cibule
2 mrkve
300 g žampionů
máslo
150 ml protlaku
5 stroužků česneku
2 bobkové listy
tymián
15 dkg slaniny
olej
2 dl červeného vína
Postup:
V hrnci si opečte slaninu nakrájenou na kostičky a přidejte máslo. Do hrnce nasypejte cibuli a osolte ji.
Maso si nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete a orestujte ho na oleji ze všech stran v jiné pánvi. Do hrnce přidejte prolisovaný česnek, tymián a bobkový list, potom vmíchejte protlak s vínem.
Hrnec zakryjte a vložte na 90 minut do trouby předehřáté na 150 °C. Na pánvi si orestujte máslo a žampiony. Až bude maso upečené, přidejte k němu žampiony a vyjměte bobkový list. Dochuťte solí a pepřem.
Náš tip
Na zahuštění využijte část omáčky rozmixované s mrkví a žampiony.