Jakmile je jednou okusíte, už nikdy nebudete chtít jíst špekáčky jinak.
Suroviny:
6 špekáčků
2 velké cibule
500 ml černého piva
150 g kečupu
2 stroužky prolisovaného česneku
2 velké kapie
1 čerstvá feferonka
sůl
drcený kmín
Postup:
Špekáčky nejprve oloupejte a pak je vyskládejte do pekáčku. Cibuli také oloupejte a nakrájejte ji na kolečka. Totéž udělejte i s kapií a směsí špekáčky zasypejte. Nyní vše osolte a přidejte trochu kmínu.
Špekáčky i s cibulí pokapejte kečupem smíchaným s dvěma stroužky prolisovaného česneku. Vše nakonec zalijte černým pivem.
Pečte v troubě na 180 °C tak dlouho, dokud se jedna třetina piva neodpaří. Nakonec pokrm dozdobte čerstvou feferonkou a můžete podávat s čerstvým pečivem.