Suroviny:
4 středně velká vejce
150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
75 g mouky
75 g škrobu
1 čajová lžička prášku do pečiva
250 g čokolády na vaření
125 g moučkového cukru
250 g měkkého másla nebo margarinu
2 polévkové lžíce rumu
moučkový cukr na posypání
Postup:
Bílky vyšleháme se 4 polévkovými lžícemi vody do tuhého sněhu. Opatrně přisypáváme 150 g cukru a vanilkový cukr. Potom postupně vmícháváme žloutky. V další nádobě smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a prosejeme na vaječnou hmotu. Opatrně vmícháme.
Piškot přelijeme na plech, vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě 10 – 12 minut, pak vyklopíme na vlhkou utěrku, posypanou 2 polévkovými lžícemi cukru. Opatrně odstraníme pečicí papír a necháme piškot vychladnout.
Mezitím nahrubo nastrouháme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. Moučkový cukr prosejeme a vyšleháme s tukem ručním šlehačem do krému. Pak opatrně přidáváme čokoládu a rum. Piškot potřeme 2/3 krému a srolujeme. Ozdobíme ho zbylým krémem. Necháme hodinu odpočívat v chladu a případně posypeme moučkovým cukrem.