Suroviny:
400 mililitrů pyré z rajských jablek 5 červených paprik 2 cibule 2 stroužky česneku litr zeleninového vývaru olivový olej mletý pepř sušený tymián špetka mleté skořice větvička rozmarýnu nebo snítka bazalky lžička cukru krupice lžíce kysané smetany na jednu porci
Postup: Cibuli i česnek nasekáme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji.
Po chvilce k nim přihodíme najemno nakrájené papriky. Zhruba po třech minutách přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka.
Poté podlijeme polovinou vývaru a povaříme, rozmixujeme (ideálně rovnou v hrnci tyčovým mixérem), přidáme a přilijeme zbytek ingrediencí kromě rozmarýnu a smetany a opět povaříme.
Těsně před servírováním přidáme do každé porce již nalité na talíř lžíci smetany a ozdobíme snítkou rozmarýnu či bazalkou. Tip: Výborným tipem je přidat k vařící se polévce kostku či dvě jemného taveného sýra.
Ochutí ji a zahustí. Na hotovou polévku pak můžeme nasypat nastrouhaný tvrdý sýr, který ji také skvěle dochutí. A jestli máte více smetany, můžete ji přidat také rovnou do uvařené polévky. Bude tak ještě jemnější a krémovitější.
.