Suroviny:
100 ml espressa
125 ml smetany
75 ml plnotučného mléka
50 g cukru
50 g medu
Postup:
Do hrnce nalijte mléko a přimíchejte k němu čerstvě uvařené espresso, med a cukr. Dobře promíchejte a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté směs přesuňte do mísy, přidejte smetanu, dobře prošlehejte a vložte ji do mrazáku, kde by měla zůstat asi 6 hodin.
Během této doby ji každých 30 minut promíchejte, díky tomu bude krásně krémová a nadýchaná. Pokud máte doma zmrzlinovač, použijte ho, usnadníte si tím práci. Před servírováním nechte zmrzlinu krátce povolit a až poté ji rozdělte do misek. Každou porci ozdobte hoblinkami čokolády nebo kávovými zrnky.
Tip!
Zkuste zmrzlinu nalít do tvořítek na nanuky.