Nadýchaný kulatý šnek plný voňavé skořice – to je dobrota.
Příprava: 45 minut + kynutí
Náročnost: **
Cena za porci: 5 Kč
Suroviny na 20 kusů
Na těsto
– 250 ml mléka
– 100 g másla
– 500 g hladké mouky
– špetka kardamomu
– 50 g třtinového cukru
– 7 g sušeného droždí
– ½ lžičky soli
– vejce na potření
– pečicí papír
Na náplň
– 3 lžíce skořice
– 150 g másla
– 100 g třtinového cukru
Postup
1. Máslo rozpusťte s mlékem. Odstavte. Smíchejte mouku, kardamom, cukr, sůl a droždí. Přidejte mléko s máslem a propracujte. Nechte 60 minut kynout.
2. V hrnci zahřejte máslo s cukrem a skořicí. Odstavte a nechte trochu ztuhnout.
3. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na obdélník. Potřete náplní a srolujte. Nakrájejte na kolečka a dejte na plech. Nechte 45 minut kynout. Potřete vejcem a pečte při 180 ºC asi 25 minut.