Neodolatelné moravské koláčky plněné tvarohem jsou skvělou sladkou tečkou.
Příprava: 30 minut + 90 minut kynutí
Náročnost: ***
Cena za kus: 6 Kč
Suroviny na 16 kusů
Na těsto
– 500 g polohrubé mouky
– 250 g másla
– 250 ml smetany ke šlehání
– 30 g droždí
– 2 žloutky
– 1 lžíce cukru
Na náplň
– 500 g měkkého tvarohu
– 2 vejce
– ½ sáčku vanilkového pudinku
– 1 lžíce cukru
Postup
1. Tvaroh smíchejte s vejcem, pudinkovým práškem a cukrem.
2. Ze suroviny na těsto vypracujte těsto, které nechte v teple vykynout.
3. Z těsta tvořte kolečka, do kterých udělejte důlek a ten naplňte tvarohovou směsí. Okraje koláčků potřete žloutkem.
4. Pečte při 200 ºC asi 15 minut.