Nenechte se zmást názvem. Tohle ukrajinské jídlo totiž není z kotlety, nýbrž obnáší kuřecí maso a patří v dotyčné oblasti mezi oblíbené speciality. Na plnění použijte bylinky podle chuti.
Ingredience: 4 porce
4 kuřecí prsní řízky
150 g bylinkového másla
sůl
pepř
olej na smažení
mouka na obalování
vejce na obalování
strouhanka na obalování
Postup:
Maso mírně naklepejte, osolte a opepřete. Na každý plátek dejte hromádku bylinkového másla. Můžete do něj použít také petrželku, pažitku, tymián, rozmarýn a klidně i estragon. Pak maso zabalte do ruličky.
Postupně každý kousek obalujte v mouce, následně v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec ve strouhance. Kuřecí kousky smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Hotové kousky hned neservírujte na talíře, ale napřed je dejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s bramborovou nebo kukuřičnou kaší, kterou dozdobte nadrobno nasekanou petrželkou.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 45 Kč