Na staré dobré květákové placičky nedá Jiří Krampol dopustit. Jeho recept není opět složitý, jen je trošičku pracný, ale pokud si placičky připravíte podle tohoto receptu, nebudete litovat.
Ingredience: 1 vařený květák, 1 vejce, malé raději 2, 3 až 4 lžíce hrubé mouky, 1 cibule, 3 až 4 lžíce mléka, sůl, pepř mletý, mletý kmín, strouhanka na obalování
Postup: Uvařený květák tak, aby ještě dobře držel pohromadě, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, trochu mléka, mouku, strouhanku, doporučené koření či můžeme ještě přidat podle vlastního chuťového naladění a vše dobře promícháme.
Ze směsi lžící nabíráme a smažíme menší placičky. Chceme-li mít placičky hezky nadýchané, tak do směsi dáme jen žloutek a z bílku ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme až nakonec.