Suroviny na 4 porce:
kůzlečí zadek
150 g slaniny
sůl
4 stroužky česneku
100 g másla
1 kostka instantní šťávy k pečenému masu
4 cibule
vývar nebo horká voda
rozmarýn
Postup:
Maso protkneme slaninou, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme do pekáče a pokryjeme zbytkem slaniny. Přidáme máslo a přikryté pečeme. Podle potřeby podléváme horkou vodou (nebo vývarem).
Až je maso poloměkké, odkryjeme, poklademe snítkami rozmarýnu a dopečeme dočervena. Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme horkou vodu a kostku „šťávy k pečenému masu“ a na kolečka nakrájenou cibuli.
Chvíli osmahneme, pak zalijeme trochou horké vody nebo vývaru a krátce povaříme. Kůzlečí podáváme s vařenými brambory a dušeným špenátem.