Barevný kuskusový salát je chutný a dodá organismu mnoho důležitých vitaminů.
Příprava: 45 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 30 Kč
Suroviny na 3 porce
– ½ dýně Hokaido
– 200 g brokolice
– ½ hrnku kuskusu
– ½ hrnku vody
– 1 lžička sušeného česneku
– 1 lžička sušeného tymiánu
– sůl, pepř
– 1 lžička olivového oleje
– 1 lžíce bílého vinného octa
– hrst špenátových listů
– 100 g fety
Postup
1. Přiveďte k varu vodu společně se solí, tymiánem a česnekem. Odstavte, přisypte kuskus, vinný ocet, přiklopte a nechte 30 minut stát.
2. Dýni omyjte, vydlabejte a nakrájejte. Vyskládejte na plech s pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte 20 minut. Brokolici uvařte.
3. Kuskus promíchejte se špenátem, pečenou dýní, brokolicí a posypte fetou.