Plněné kuřecí závitky nikdy nezklamou. Jsou skvělou volbou pro návštěvu, u které si nejste jistí, co přesně jí chutná.
Suroviny na 4 porce – 4 kuřecí prsa – sůl, pepř – 2 stroužky česneku – olej na smažení – 200 g žampionů – 4 vejce – 1 cibule – 1 lžíce petrželky – 1 lžíce másla
Postup
1. Nejprve si připravte náplň. Na másle zpěňte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte oloupané a pokrájené žampiony (pokud máte, můžete použít i lesní houby) a poduste. Přidejte postupně všechna vejce, nasekanou petrželku a promíchejte. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.
2. Kuřecí řízky zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Na každý plátek naneste houbovou směs. Maso stočte a upevněte párátky nebo převažte provázkem.
3. V hluboké pánvi rozpalte olej a na mírném plameni opékejte za občasného otáčení závitky doměkka. Podávejte třeba s rýží.