Suroviny:
800 g vykoštěných kuřecích stehen
1 lžíce směsi „tandoori masala“
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
6 lžic bílého jogurtu
Na omáčku:
4 dl zeleninového základu
1 lžička římského kmínu, kurkumy a kari směsi
4 bobkové listy
1-2 kousky celé skořice
1-2 hvězdičky badyánu
2 tobolky celého kardamomu
2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
1,5 dl drcených rajčat
1 dl smetany
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi ze všech stran.
Hotové maso vkládáme do omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.
Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.
TIP:
Základem tohoto pokrmu je samozřejmě koření, v tomto případě tandoori masala. To seženeme ve velkých supermarketech a ve specializovaných obchodech s kořením. A nebo si můžeme udělat vlastní.